Bodite obveščeni

Igrače za vse kikle in hlače!

01 566 10 84 041 653 187

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine majtoj.si

Pravila poslovanja

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedena Pravila poslovanja. Podjetje TRONIC d.o.o. – lastnik spletne trgovine www.majtoj.si – si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini www.majtoj.si kadarkoli. Vse spremembe so za kupce zavezujoče.

Spletna trgovina majtoj.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Prodajna pogodba

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po zaključku nakupa boste prek e-pošte prejeli potrditev o sprejemu naročila z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. Pogodbe - računi so shranjeni na sedežu podjetja Tronic d.o.o., Stara ježica 6, Lj. Do njih je možno priti preko spletne pošte.

Naročanje

Naročila preko spletne trgovine majtoj.si

Naročanje poteka preko Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini majtoj.si in preko e-pošte prodaja@tronic.si.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Naročila preko e-pošte prodaja@tronic.si

Naročila preko e-pošte prodaja@tronic.si morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite najkasneje v 2 urah po oddaji naročila po elektronski pošti: prodaja@tronic.si.

Postopek nakupa

Postopek nakupa v spletni trgovini majtoj.si je nadvse enostaven:

1. korak

Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezno ikono. Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalca.

2. korak

V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno brišete (z gumbom ) oz. spreminjate količino (vnos željene količine v okence z imenom količina in potrditev le-te s klikom na link "Ste spremenili količine? osveži podatke!"). Ko ste dokončno oblikovali svoje naročilo se s s klikom na gumb "Zaključi nakup" pomaknete na korak številka 3.

3. korak

Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki izpolnjujejo spodnji obrazec, kjer so polja označena z zeleno barvo obezna.

4. korak

Preglejte, če je naslov naročnika pravilen. Če pošiljate izdelek nekomu za darilo, lahko naslov prejemnika blaga spremenite. V tem primeru bo račun poslan naročniku, blago pa naslovniku. Vedite le, da če pošiljate paket na drugačen naslov, kot je naročnikov, plačilo blaga po povzetju ni mogoče.

5. korak

Izberite način dostave. Možna je dostava preko paketne distribucije GLS ali osebni prevzem. Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja, še enkrat preverite, če je seznam naročenih izdelkov pravilen. Po uspešni avtorizaciji, se vam bo prikazala stran s potrditvijo, da je bil nakup sprejet.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene izdelkov v spletni trgovini vsebujejo 22% DDV. Cene so označene v evrih (EUR). Cene na spletnih straneh trgovine majtoj.si veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine majtoj.si. Cena ne vključuje dostave razen v primeru, ko vaš enkratni nakup znaša več kot 50 EUR z DDV.

Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

Ponudnik - otroška trgovina majtoj.si skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne otroške trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega,video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Načini plačila

V spletni trgovini majtoj.si omogočamo plačilo na dva načina in sicer:

• plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (cena dostave 4,99 EUR z DDV)

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob dostavi paketa na vaš naslov. V tem primeru izročite gotovino poštnemu uslužbencu ali dostavljalcu GLS ob prevzemu paketa. Dostavljalec GLS provizije za plačilo ne zaračunava, Pošti Slovenije pa plačate provizijo za plačilo po njihovem veljavnem ceniku (0,96 EUR).

• plačilo po predračunu oz. nakazilo na TRR

V primeru plačila na TRR, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki za račun, kamor je potrebno opraviti nakazilo. Poštnina je v tem primeru ustrezno nižja. Dokler ne dobite elektronskega sporočila, ne nakazujte kupnine.

• osebni prevzem - cene dostave ni. Za osebni prevzem odkljukajte ustrezna polja pri naročilu oziroma pokličite na 031 753 -187.

• Ob nakupu nad 50 eur stroške dostave krije Tronic d.o.o., ne glede na to ali kupec izbere način plačila po povzetju ali plačilo po predračunu.

Davčna blagajna

Od 2.2.1016 za potrjevanje računov uporabljamo davčno blagajno.

Dobava

Večina artiklov predstavljenih v spletni trgovini www.majtoj.si je vedno na zalogi. Naročeno blago boste prejeli v roku 3-4 delovnih dni od dneva naročila V kolikor se vam mudi, prosim vpišite to v opombe in potrudili se bomo, da bodo kupljeni izdelki najkasneje v 2 dneh pri vas.

V kolikor bo kljub natančnem načrtovanju zaloge kakšen izmed artiklov pošel in ga bomo morali ob vašem naročilu ponovno naročiti, vas bomo ob naročilu o tem obvestili. Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi kontaktirate na prodaja@tronic.si. Z veseljem vam bomo povedali koliko časa je potrebno čakati za želeni izdelek.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku 2 ur mora preklic naročila opraviti preko telefona.

Odstop od nakupa, vračilo blaga

Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov prodaja@tronic.si, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja Tronic d.o.o., Stara Ježica 6, 1000 Ljubljana mora biti oddana v roku 14 dni. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži, vam skladno z zakonom (takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu blaga) vrnemo opravljena plačila. Ob vračilu blaga nam prosim posredujte tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želite, da se vrne plačilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga in/ali če blago ni vrnjeno v nepoškodovani originalni embalaži.

Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokazila, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, keteri dogodek se zgodi prej.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Podjetje Tronic d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti, v kolikor bi zaradi neprimerne uporabe artiklov prišlo do morebitnih poškodb artiklov in jih kot takih tudi žal ne bomo mogli sprejeti v reklamacijo.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako  navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Garancija preneha veljati pri:

  • neupoštevanju navodil za uporabo,
  • popravilu, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
  • malomarnem ravnanju z izdelkom
  • poškodbah, ki so nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe.

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta majtoj.si (Tronic d.o.o.) zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem "vdoru" v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Odgovornost

Vsak uporabnik odgovarja za resničnost in točnost osebnih podatkov, ki nam jih posreduje. Strogo prepovedano je naročanje blaga ali storitev z uporabo tujega imena ali uporaba osebnih podatkov tretjih oseb.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventuelnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Avtorske pravice

Online otroška trgovina majtoj.si je v lasti podjetja Tronic d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.